14 Şubat 2011 Pazartesi

Sebze Garnitürlü Yoğurtlu Köfte nasıl yapılır?

Sebze Garnitürlü Yoğurtlu Köfte için malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam maydonoz
  • Kurutulmuş ekmek
  • Tuz
  • Karabiber 
Garnitürü için:
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı bezelye 
Üzeri için:
  • Kaşar peynir rendesi 
Sosu için:
  • 1 kase yağurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Fesleğenli zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Sebze Garnitürlü Yoğurtlu Köfte yemek tarifi

Kıyma karıştırma kabına alınır. Üzerine yumurta kırılır. Daha sonra soğan rendelenir. Maydanozlar kıyılarak ilave edilir. Tuzu ve karabiberi ayarlanarak en son ekmek eklenerek köfte yoğrulur.
Köfteler 8'e bölünerek yağlanmış tepside 180 derecede 7-8 dakika pişirilir. Diğer taraftan garnitürü hazırlanır. Bunun için; haşlanmış patates küp doğranarak karıştırma kabına alınır. Üzerine bezelye ve küp doğranmış havuç ilave edilerek karıştırılır.
Yarı kıvamda pişirilen köfteler fırından çıkarılarak hazırlanan garnitür köftelerin içine doldurulur. Üstüne de kaşar peyniri rendesi konularak tekrar fırına verilerk pişirilir. Sosu için; salça doğranmış domates ve sarımsak alınarak kavrulur.
Fesleğenli sos da ilave edilerek tuzu ayarlanır. Servis tabağına çırpılmış yoğurt alınarak köfteler üzerine oturtulur. Üzerine domates  sos dökülerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder