26 Kasım 2010 Cuma

Bademli Pilav

Malzemeler
2 bardak tercihan baldo pirinç
35 gr. tereyağı
35 gr. margarin
2 ½ bardak kaynar et suyu
Tuz ve çok az karabiber
1 ufak soğan
100 gr. iç badem
1 tablet et suyu
Hazırlanışı
Pirinci yıkanmadan üzerini iyice örten 1 çorba kaşığı tuz katılmış sıcak su içinde bir saat kadar bekletin. Suyunu süzün ve tuzunun gitmesi için iyice yıkayın. Pirinçlerin kırılmaması için el ile fazla ovuşturmayın.
Tencerede yağı eritip kızdırdıktan sonra pirinçleri tencereye koyun. Beş dakika boyunca karıştırarak pirinçleri tane tane olana kadar kavurun. Sonra 2,5 bardak kaynar suya, tuz ve karabiberi koyarak bir iki defa karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak, harlı ateşde pişirin.
Harlı ateşte pişen pirinç, suyunu çekip yüzeyi delik delik olunca ateş iyice kısın ve bu şekilde 5 dakika kadar daha ateşte pişirip altını kapatın. İyice demlenmesi için tencere üzerine bir peçete örtün ve kapağını sıkıca kapatınız. 15- 20 dakika sonra kapağı açın, pilavı tencerede iyice karıştırıldıktan sonra servis tabağına alın. Üzerine kabukları çıkarılarak kavrulmuş badem serpin. (Normal beyaz pilava; nohut, karides ve benzeri malzeme ilave ederek pilav çeşidini çoğaltabilirsiniz.)
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder