26 Kasım 2010 Cuma

Güzel Kremalı Ispanak Çorbası

Malzemeler
2 demet ıspanak
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
Muskat rendesi
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 su bardağı süt
4 su bardağı et suyu
1/2 sıvı krema
Tuz-karabiber

Üzeri için:
10 dilim tost
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı rendelenmiş kaşar

Hazırlanışı
1. Ispanakları ayıklayıp, haşladıktan sonra suyunu sıkıp doğrayın.
2. Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
3. Sarımsağı ayıklayıp kıyın.
4. Çorbanın üzeri için, tost ekmeklerinin üzerine sıvı yağı sürüp, üzerine rendelenmiş kaşarı peynirini serpin. Önceden 185 derecede ısıttığınız fırında peynir eriyip, kızarana kadar pişirin.
5. Derin bir tencerede sıvı yağı kızdırıp, içine yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun
6. Soğanlar pembeleşince içine kıyılmış sarımsakları ve unu ilave edip un pişip kokusu çıkınca, kıyılmış ıspanakları ve muskat rendesini ekleyip kavurun. Daha sonra et suyunu, sütü, kırmızı pul biberi, tuz-karabiberi ekleyip, karıştırdıktan sonra bir taşım orta ateşte kaynatıp ateşten alın.
7. Mikser yardımıyla sebzeleri püre haline getirin. Tencereyi tekrar ateşin üzerine koyup, içine kremayı ilave edip, kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak pişirin.
8. Fırında kızarttığınız peynirli ekmekleri istediğiniz büyüklükte parçalara kesip, servis kasesine aldığınız çorbanın üzerine koyun.
9. Kıtır ekmekli Kremalı ıspanak çorbası sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder