26 Kasım 2010 Cuma

Rus Salatası

Malzemeler:
4 çorba kaşığı hazır mayonez
1 çorba kaşığı çırpılmış yogurt
1 orta boy patates
1 orta havuç
1 avuç bezelye (Dondurulmuş olabilir)
100 gr. iri küp doğranmış salam
2 orta boy tatlı kornişon turşu
1 çay kaşığı hardal
Yeterince tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Tüm malzemeler küp şeklinde doğranır. Patates, bezelye, havucun pişme müddetleri değişik olduğundan ayrı ayrı kaplarda kaynatılması tavsiye edilir. Kornişon turşu kaynatmadan çiğ olarak kullanılır. Pişmiş sebzeler birbirine karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Mayonez ile yoğurt karıştırılır, hardal da konur ve içine pişmiş sebzeler ile kornişon turşu ve macar salamda konduktan sonra servise hazırdır. (İç malzemeyi isteğe ve sayıya göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder