26 Kasım 2010 Cuma

Kremalı Bezelyeli Patates Çorbası

Malzeme
4 adet patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı mısır
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
6 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
3 diş sarımsak
Yarım demet dere otu
1 kutu krema=200ml.
Tuz-karabiber

Hazırlanışı
Sarımsakları kıyınız
Dere otunu ayıklayıp, kıyınız.
Havuçların kabuklarını kazıyıp, rendeleyin.
Patateslerin kabuklarını soyup, tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp, kararmamalrı için su dolu bir kasede bekletiniz.
Kuru soğanı piyazlık doğrayınız.
Bezelye ve mısırları sıcak su da 5 dak. haşlayıp, süzün.
Derin bir tencerenin içinde yağı kızdırıp, içine piyazlık doğranmışkuru soğanları, kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Daha sonra içine rendelenmiş havuçları , bezelyeleri, mısırları, doğranmış patatesleri, ilave edip, sote etmeye devam edin.
En son olarak içine kırmızı pul biberi, et suyunu, tuz- karabiberi ilave edip, çorbayı kaynatınız.

Çorba pişerken küçük bir kasede kremayı ve kıyılmış dere otunu karıştırınız.
Çorbayı ateşten indirmeden önce dere otlu kremayı karıştırıp, çorbayı kaynatmadan ateşten alıp, sıcak olarak servis ediniz.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder