26 Kasım 2010 Cuma

Balık Köftesi

Malzemeler
600-800 gr palamut balığı 2 adet
2 baş kuru soğan
2 dilim bayat ekmek
3 yumurta
1 demet maydanoz
2 fincan zeytinyağı
Tuz , karabiber
1 çay bardağı un
Hazırlanışı
Bir soğanı dörde bölün. Bol suda palamutlarla beraber 15-20 dakika haşlayın. Ilıyınca sudan çıkar ve kılçıklarını ayıklayın. Bayat ekmekleri ıslayın ve suyunu iyice sıkın. Rende soğan 1 yumurta tuz karabiber ince kıyılmış maydanozla bütün malzemeyi karıştırıp yoğurun. İrice ceviz büyüklüğündeki parçalar koparıp yuvarlayın.  İki yumurtayı çırpın.  Yuvarlak balık köftelerini önce una sonra yumurtalara bulayın ve ay çiçek yağında kızartın. Roka salatası ile servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder