26 Kasım 2010 Cuma

Kıymalı Makarna

Malzemeler
500 gr makarna (Spagetti veya fiyonk makarna olabilir)
300 gr. yağsız dana kıyma
1 orta boy soğan
1 adet domates
3 çarliston biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
50 gr margarin veya sıvı yağ
Tuz, karabiber, kırmızı biber
Hazırlanışı
Makarnalar içine 1 çorba kaşığı sıvı yağ ve ½ kaşık tuz katılmış kaynar suya atılır ve bir iki karıştırıldıktan sonra 13- 15 dakika haşlanır.Süzgüden geçirilir Üzerine 1 bardak soğuk su dökülür o da süzüldükten sonra içinde 1 çorba kaşığı sıvı yağ bulunan servis tabağına alınır,karıştırılır.Kuru soğan ince çintilir salça konmuş olarak margarin veya sıvı yağda kavrulur üzerine kabukları soyulmuş çekirdekleri çıkarılmış küp doğranmış domateste konarak kavurmaya devam edilir ve son olarak kıyma ilave edilir. Yeterince tuz karabiber ve kırmızı pul biberde ilave edilir.
Kıyma iyice kavrulur ve indirmeye yakın halka doğranmış çekirdekleri çıkarılmış biberlerde ilave edilir ve karışım servis tabağındaki makarnanın üzerine yayılır.Biberlerin son olarak konması rengini ve formunu değiştirmeden salçalı kıyma içinde yeşil rengi ile belli olmasıdır.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder