26 Kasım 2010 Cuma

Fırında Patlıcanlı Köfte

Malzemeler
3 tane patlıcan
400 gr. kıyma
2 dilim ekmek İçi,
1 adet kuru soğan
6-7 diş sarımsak
2 adet domates
2 adet sivribiber
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı su
Yapılışı
Tuz, kara biber, kimyon 4 kişi için kıymayı ekmek içi, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kimyonla yoğurup köfteleri hazırlayın.
Alacalı soyduğunuz patlıcanları kalın dilimler halinde kesin. Sıvı yağı kızdırarak patlıcanları şöyle bir çevirin. Hafifçe rengi dönmüş patlıcanları tepsiye yayıp tuzlayın. İçlerine hazırladığınız köfteleri koyun ve sarın. Açılmaması için üstüne kürdan batırın.
Domatesleri biberleri ve sarmısakları zevkinize göre köftelerin üstüne yerleştirin.Bir çay bardağı suyu bir tatlı kaşığı salça ile karıştırıp gezdirin.bir kaşık tereyağını küçük küçük parçalar halinde serpiştirin.
200 derece fırında köfteler kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder