26 Kasım 2010 Cuma

Bolonyez Spagetti

Malzemeler
500 gr 1 no'lu spagetti
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 büyük kuru soğan (ince kıyılmış)
4 diş dövülmüş sarmısak
2 orta boy havuç (küçük küp doğranmış)
½ küçük kereviz (küçük küp doğranmış)
600 gr dana kıyma
300 cc etsuyu (tablet olabilir)
1 kutu küp domates
1 çorba kaşığı domates salçası
100 cc kırmızı şarap
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı oregano veya kekik
Taze rende kaşar (veya parmesan peyniri)
Hazırlanışı
İtalyanın Bologna şehrinden adını alan kıymalı bir makarna çeşididir. Bütün dünyaca tanınır. Kızdırılmış yağda; soğan, sarmısak, havuç ve kerevizi birlikte 5 dakika kadar kavurun. Kıymayı katıp 5 dakika da kuvvetli ateşte kıyma ile birlikte kavurmaya devam edin. Dibinin tutmaması için devamlı karıştırın tuz, karabiber koyun.
Kıyma yeterince kavrulduktan sonra; et suyu, domates salçası, küp domatesler şeker, kekik ve şarap katarak, 10 dakika daha kavurun. Sonra kısık ateşte 20 dakika daha pişirin. Spagetiyi tuzlu ve 1/2 kaşık sıvı yağlı suda 13 dakika haşlayın. Süzerek üzerinden 1 bardak soğuk su geçirip, içinde 1 kaşık zeytinyağı bulunan yayvan bir servis tabağına alarak karıştırın. Üzerine bolonyez sosu yayıp, peynir rendesi koyarak servis yapın.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder