19 Kasım 2010 Cuma

Buzluk Böreği

Malzemeler 3 yufka 1 çay bardağı margarin ( eritilmiş ) 1 yumurta sarısı Çörek otu İçi için 1 orta boy soğan ( küp küp doğranacak) 350 gr. kıyma( yağsız) 4 çorba kaşığı sıvıyağ 1 demet maydanoz ( kıyılacak ) Tuz, karabiber Yapılışı Küp doğranmış soğanlar kavrulur, kıyma ilave edilir, suyunu çekene kadar kavrulur.Kıyılmış maydanoz, salça, tuz ve karabiber ilave edilir ve karıştırılır.Üç yufkanın aralarını ve üzerini fırça yardımıyla erimiş margarinle yağlanır üst üste serilir.Yufkalar, sigara böreği keser gibi 4 üçgen parça elde edecek şekilde kesilir.Üçgen parçaların geniş kenarlarına kıymalı içten konur ve sarılır..Yufkalar kevgire dizilir.Üzerlerine birkaç kez su gezdirilir.Suyu iyice süzdükten sonra yufkaları, margarinle yağlanmış fırın kabına dizip buzluğa koyarak donmalarını sağlayın.Donan yufkaları buzluktan alıp çözülmeden üzerlerine yumurta sarısı sürün.Önceden 220 dereceye  ısıtılmış fırında böreklerin altı üstü pembeleşene kadar pişirin  ve hemen fırından çıkarın. Not: Börekleri pişer pişmez fırından alın, kabarıklıklarını ve çıtırlıklarını kaybederler.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder