19 Kasım 2010 Cuma

Deniz Mahsülleri Salatası

Hazırlamak için gerekli malzemeler :
30 gr ahtapot
30 gr karides
30 gr kalamar
30 gr palamut
20 gr pollo rasso
20 gr lollo rosso
20 gr freze
20 gr roka
2 gr taze nane
2 gr fesleğen
5 cl zeytinyağı
1 gr tuz
0.5 gr karabiber
100 cl su
10 cl sirke
1 adet defne yaprağı
4 adet Chreye domates
3 cl balsamik sirke
Deniz mahsülleri salatası tarifi :Ahtapot, kalamar ve karides ayrı ayrı sirkeli ve defne yapraklı suda haşlandıktan sonra sudan çıkartılır. Palamutlar tavada tuz ve karabiber ilave edilerek pişirilir. Bütün yeşillikler bol suyla yıkanarak ayrı bir kaba alınır ve kurulanır. Zeytinyağı, balsamik sirke, tuz, karabiber ilave edilerek harmanlanır ve servis tabağının üstüne yerleştirilir. Haşlanmış ahtapot ve karidesler ile kızarmış palamut filetosu tabağın etrafına dizilir. Chreye domates ile süslenerek servise sunulu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder