Malzemesi :20 gr. tereyağı
550 gr. irmik (3 su bardağı)
1500 ml. süt (6 su bardağı)
30 ml. ayçiçek yağı (2 çorba kaşığı)
150 gr antepfıstığı
Fıstıklı irmik helvası tarifi :
- Bir tencerede tereyağı eritilir. Yağ kızınca irmik ileve edilir ve kısık ateşte sürekli karıştırılarak, irmik kahverengileşinceye kadar yaklaşık beş dakika süre ile kavrulur.
- Süt eklenerek karıştırılır. Şeker konulduktan sonra 2 dakika kaynatılır ve ateşten alınır. Tencerenin kapağı kapalı olarak 15 dakika süreyle demlenmeye bırakılır.
- Bu esnada bir tavada ayçiçeği yağı kızdırılır. Yağ kızınca içine fıstıklar atılır ve altın sarısı renk alıncaya kadar kavrulur. Demlenmiş irmik helvası ile fıstıklar tahta bir kaşıkla harmanlanır. Tane tane dökülen helva, ılık olarak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder