6 kişilik nişasta helvası tarifi için gerekli malzemeler :
- 500 gr. buğday nişastası (4 su bardağı)
- 250 gr. toz şeker (yaklaşık 1 su bardağı)
- 750 ml. su (3 su bardağı)
- 225 ml. ayçiçek yağı (1 su bardağı)
- Tarçın veya Antep fıstığı
Nişasta helvası nasıl yapılır?
- Derin bir kapta nişasta, şeker ve su karıştırılır.
- Tencerede ayçiçeği yağı ısıtılır. Karışıma eklenir ve pişirilir. Helva tane tane oluncaya kadar yaklaşık beş dakika süre ile kavrulur.
- Nişasta helvası ateşten alındıktan sonra soğuyunca sade olarak, tarçınla yada üzerine çekilmiş antepfıstığı serpilerek servis yapılır.
Not: Nişasta helvası çeşitleri daha sonraki tariflerimizde yer alacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder