19 Kasım 2010 Cuma

Nişasta helvası tarifi

6 kişilik nişasta helvası tarifi için gerekli malzemeler :
  • 500 gr. buğday nişastası (4 su bardağı)
  • 250 gr. toz şeker  (yaklaşık 1 su bardağı)
  • 750 ml. su (3 su bardağı)
  • 225 ml. ayçiçek yağı (1 su bardağı)
  • Tarçın veya Antep fıstığı
Nişasta helvası nasıl yapılır?
  1. Derin bir kapta nişasta, şeker ve su karıştırılır.
  2. Tencerede ayçiçeği yağı ısıtılır. Karışıma eklenir ve pişirilir. Helva tane tane oluncaya kadar yaklaşık beş dakika süre ile kavrulur.
  3. Nişasta helvası ateşten alındıktan sonra soğuyunca sade olarak, tarçınla yada üzerine çekilmiş antepfıstığı serpilerek servis yapılır.
Not: Nişasta helvası çeşitleri daha sonraki tariflerimizde yer alacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder