19 Kasım 2010 Cuma

Kolay Humus Tarifi

Humus Nasıl Yapılır?
Malzemeler;
  • 2 Su bardağı nohut
  • 1 Su bardağı Tahin
  • 2 Adet limonun suyu
  • 2 Çay kaşığı tuz
  • 5-6 Diş sarımsak
  • 2 Çay kaşığı tuz, karabiber
  • 1Çay kaşığı kimyon
  • 2 Çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 Su bardağı haşlanma nohut suyu
Tarifi
Akşamdan ıslatılmış nohut  yıkanır. Bir tencereye konur ve üzerini geçecek kadar su ile haşlanır. İyice yumuşadıktan sonra 1 Su bardağı suyundan ayrılır gerisi süzülür. Nohutlar ılık hale gelince kabukları soyulur. Nohutları kolay soymak için avuçlanıp birbirine sürterseniz daha kolay olacaktır. Soyulan nohutlar robota aktarılıp püre haline gelene kadar çekilir. 1 su bardağı haşlama nohut suyu ilave edilir. Püre haline gelen nohut çukur bir kaba aktarılır. Başka bir yerde limon suyu, tahin ve dövülmüş sarımsaklar iyice çırpılır. Üzerine tuz, kimyon, karabiber ve kırmızı toz biber ilave edilir. Hazırlanan sos pürenin üzerine dökülüp iyice karıştırılır. Servis ederken arzuya göre çok hafif zeytinyağı serpilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder