19 Kasım 2010 Cuma

Düdüklü Tencerede Bonfile

Düdüklü Tencerede Bonfile Tarifi
Malzemeler;
  • 6 Dilim dövülmemiş bonfile
  • 4 Diş sarımsak
  • 6 Olgun domates
  • Tuz ve karabiber
  • sıvıyağ
  • 2 Adet defne yaprağı
  • 1 Su bardağından biraz az su
Tarifi;
Hafif yağlanmış teflon tavada etlerin rengi değişinceye kadar kızartılır. Düdüklü tencereye bir miktar yağ konur. Kızartılan bonfileler dizilir. Domateslerin kabukları soyulduktan sonra rondodan geçirilir ve etlerin
üzerine dökülür. En son doğranmış sarımsaklar, tuz karabiber ve su ilave edilir pişirilmeye bırakılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder